Belépés

Mit nyújtunk neked?

Edzéseinken szeretettel várunk mindenkit, aki érdeklődik a hagyományos távol keleti harcművészetek iránt. Egyesületünk a Sosai Masutatsu Oyama mester által kialakított KYOKUSHINKAI KARATE stílust képviseli (full-kontakt).

Klubvezetőink és tagjaink között komoly tudással és versenyzői múlttal rendelkező karatemesterek vannak, akik örömmel adják át tudásukat az érdeklődők számára.

A "tudás átadása" kemény terheléssel járó edzéseken történik, ahol fegyelmezett, alakias rendben, erős testi és lelki terhelést kapnak a karatekak.

A laikusokban gyakran az a homályos, torz kép él a karatéval kapcsolatban, hogy ott össze-vissza verik egymást az emberek. Ezt a képet szeretnénk tisztává és árnyalttá tenni.

Az edzések során különféle jellegű (ügyességi, erőnléti, technikai, küzdő, stb.) gyakorlatokat kell végrehajtani amelyek más-más irányból pallérozzák a testet és az elmét.

A gyakorlatok végrehajtása közben a karatekak leggyakrabban saját magukkal küzdenek, a saját korlátaikat próbálják áttörni: egy fekvőtámasszal többet kinyomni, egy centivel magasabban rugni, szebben, precízebben végrehajtani a technikát, stb. Emellett természetesen vannak egymás elleni, szabályozott körülmények között lebonyolított küzdelmek is.

A Kyokushinkai Karate technikai és övvizsga rendszerét a stílusalapító mester úgy alakította ki, hogy a karatekaknak a jártasságuknak megfelelően, az előmenetelüktől függően fokozatosan kell egyre komolyabb követelményeknek megfelelni. (több erőnlét, bonyolultabb technikák, hosszabb / keményebb küzdelmek) Az edzések úgy vannak felépítve, hogy azok akik rendszeresen járnak és jól végzik az edzésmunkát, képesek megfelelni az elvárásoknak és tovább tudnak lépni a magasabb övfokozatok felé.

A hagyományosan állásban végzett küzdelmek mellett, az edzéseken lehetőség van önvédelmi technikák elsajátítására, valamint eszközös harc (bo) gyakorlására is.

Az edéseink iskolaidőben általában tornatermekben zajlanak, nyári időszakban pedig kültéren (ATIKÖVIZIG Sporttelep).


Visszatérve a címben feltett költői kérdésre: az, hogy mit tudunk nyújtani az érdeklődő számára attól is függ, hogy ki, milyen megközelítésből teszi fel a kérdést. Tényszerűen az alábbi "szolgáltatásokat" tudjuk nyújtani:
 • Rendszeresen, élethosszig gyakorolható, elegendő kihívást tartogató test gyakorlási lehetőséget, amely az elmét is csiszolja
 • A fejlődést fokozatossá és mérhetővé tevő technikai rendszert
 • Versenyzési lehetőséget
 • Fegyelmet, udvariasságot
 • Önismeretet, magabiztosságot
 • Gyerekek számára: önállóságot, energialevezetési lehetőséget
 • Alakformálást: a lányok karcsúsodnak, a fiúk vállasodnak :-)
 • Mozgáskoordinációt, testkultúrát
 • Jó kondíciót (fitnessz-vellnessz), betegségekkel szembeni jobb ellenállóságot
 • Javított önvédelmi esélyeket
 • Baráti társaságot
 • Stabil szakmai szervezeti hátteret
Az előbbi lehetőségek sorrendjén biztos lehetne vitatkozni, mindenki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő opciót.


Amennyiben érdeklődik az általunk kínált lehetőségek iránt, kérjük vegye fel a kapcsolatot az elérhetőségeink menüpont alatt található kapcsolatfelvételi módok valamelyikével, és várjuk Önt is az edzéseinken.
Frissítve: 2011.05.12.